kuudelle
Tämä perinteinen jemeniläinen ruokalaji on kosherversio Moussakasta, kreikkalaisesta erikoisuudesta. Moussakan maitopohjainen be´camel-kastike on sinijessä korvattu tahinipastalla. Sinijeh tarjoillaan shabatti-illan päivällisellä perunavellin, runsaan riisin ja salaatin kera.
500 g vähärasvaista lampaanjauhelihaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl tuoretta, hienonnettua persiljaa tai korianteria
½ tl kanelia
suolaa
mustapippuria jauhettuna tai rouheena maun mukaan
½ tl jemeniläistä zhug mausteseosta (resepti ohessa) tai ¼ tl cayannepippuria
2 rkl oliiviöljyä
30 g paahdettuja pinjansiemeniä
1,25 dl tahinipastaa
3-4 rkl sitruunan mehua
- Laita jauhot ja jauheliha suureen kulhoon, rakeista ja kääntele seosta puuhaarukalla, jotta mahdolliset paakut tasoittuvat.
- Sipuli, persilja, valkosipuli ja kaneli lisätään ja sekoitetaan hyvin lihamassaan.
- Mausta maun mukaan suolalla, pippurilla, cayannepippurilla, öljyllä ja 2 rkl:lla paahdettuja pinjan siemeniä. Sekoita hyvin tasaiseksi seokseksi.
- Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele noin 2 litran vuoka öljyllä.
- Täytä vuoka lihaseoksella ja tasoita pinta.
- Lisää tahinipasta seoksen päälle.
- Sekoita kulhossa sitruunan mehu ja 1-2 rkl vettä ja kaada lihaseoksen päälle.
- Ripottele seoksen pinnalle vuokaan pinjan siemeniä.
- Paista uunissa aukinaisessa vuokassa 35-40 minuuttia tai kunnes liha on ruskeaa ja kypsää.