Valikko Sulje

Hummus (perinteinen kikhernetahna)

Ainekset:

  • 1 prk (n. 400 g) keitettyjä kikherneitä
  • 3 rkl tahinia
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 2–3 rkl sitruunamehua
  • 3–4 rkl kylmää vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl juustokuminaa
  • Suolaa maun mukaan
  • (Koristeluun: oliiviöljyä, paprikajauhetta, persiljaa)

Ohje:

  1. Huuhtele ja valuta kikherneet. Säästä halutessasi osa koristeluun.
  2. Aja kaikki ainekset sileäksi tahnaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  3. Lisää vettä tarpeen mukaan, kunnes koostumus on kermainen.
  4. Maista ja säädä suolaa tai sitruunamehua.
  5. Lusikoi laakealle lautaselle, tee keskelle kuoppa ja valuta päälle oliiviöljyä. Koristele halutessasi.

Vinkki: Valmista hummus etukäteen – se vain paranee jääkaapissa.

Shabbatin lautasella

Yhdessä tarjoiltuna tabouleh ja hummus muodostavat tasapainoisen ja visuaalisesti houkuttelevan kokonaisuuden. Ne sopivat:

  • Alkupaloiksi challah-leivän kera
  • Lisukkeeksi lämpimille kasvis- tai kalaruoille
  • Osaksi kasvispainotteista Shabbat-menuta