Ainekset:
- 1 prk (n. 400 g) keitettyjä kikherneitä
- 3 rkl tahinia
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 2–3 rkl sitruunamehua
- 3–4 rkl kylmää vettä
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ tl juustokuminaa
- Suolaa maun mukaan
- (Koristeluun: oliiviöljyä, paprikajauhetta, persiljaa)
Ohje:
- Huuhtele ja valuta kikherneet. Säästä halutessasi osa koristeluun.
- Aja kaikki ainekset sileäksi tahnaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
- Lisää vettä tarpeen mukaan, kunnes koostumus on kermainen.
- Maista ja säädä suolaa tai sitruunamehua.
- Lusikoi laakealle lautaselle, tee keskelle kuoppa ja valuta päälle oliiviöljyä. Koristele halutessasi.
Vinkki: Valmista hummus etukäteen – se vain paranee jääkaapissa.
Shabbatin lautasella
Yhdessä tarjoiltuna tabouleh ja hummus muodostavat tasapainoisen ja visuaalisesti houkuttelevan kokonaisuuden. Ne sopivat:
- Alkupaloiksi challah-leivän kera
- Lisukkeeksi lämpimille kasvis- tai kalaruoille
- Osaksi kasvispainotteista Shabbat-menuta