Ainekset:
- 1 dl hienoa bulguria
- 2 dl kiehuvaa vettä
- 2 nippua tuoretta persiljaa (silputtuna)
- ½ nippua minttua (silputtuna)
- 2–3 kevätsipulia tai ½ punasipuli
- 2 tomaattia pieninä kuutioina
- 1 kurkku kuutioituna (halutessa kuorittuna)
- 3 rkl sitruunamehua
- 3 rkl oliiviöljyä
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Ohje:
- Kaada kiehuva vesi bulgurin päälle ja anna imeytyä kannen alla noin 15 minuuttia.
- Sekoita bulgur haarukalla ilmavaksi ja jäähdytä.
- Lisää silputut yrtit, vihannekset, sitruunamehu ja öljy.
- Mausta ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkki: Tabouleh on parhaimmillaan samana päivänä – raikas, kirpeä ja vihreä.