Valikko Sulje

Tabouleh (yrttinen bulgursalaatti)

Ainekset:

  • 1 dl hienoa bulguria
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 2 nippua tuoretta persiljaa (silputtuna)
  • ½ nippua minttua (silputtuna)
  • 2–3 kevätsipulia tai ½ punasipuli
  • 2 tomaattia pieninä kuutioina
  • 1 kurkku kuutioituna (halutessa kuorittuna)
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Ohje:

  1. Kaada kiehuva vesi bulgurin päälle ja anna imeytyä kannen alla noin 15 minuuttia.
  2. Sekoita bulgur haarukalla ilmavaksi ja jäähdytä.
  3. Lisää silputut yrtit, vihannekset, sitruunamehu ja öljy.
  4. Mausta ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki: Tabouleh on parhaimmillaan samana päivänä – raikas, kirpeä ja vihreä.