Jälkiruoka: Omenapiirakka vaniljajäätelön kanssa
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl suolaa
- 4-5 omenaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl kanelia
Valmistus:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Voitele piirakkavuoka.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
- Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Kuori ja viipaloi omenat.
- Asettele omenaviipaleet taikinan päälle kauniisti.
- Sekoita 1 rkl sokeria ja 1 tl kanelia ja ripottele se omenoiden päälle.
- Paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea ja kypsä.
Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Voit tarjoilla sen esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.