Valikko Sulje

Omenapiirakka vaniljajäätelön kanssa

Jälkiruoka: Omenapiirakka vaniljajäätelön kanssa

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 4-5 omenaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Valmistus:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Voitele piirakkavuoka.
  3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
  4. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.
  5. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  7. Kuori ja viipaloi omenat.
  8. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle kauniisti.
  9. Sekoita 1 rkl sokeria ja 1 tl kanelia ja ripottele se omenoiden päälle.
  10. Paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea ja kypsä.

Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Voit tarjoilla sen esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.